Robogós blog

A motoros ruha fontossága

A motoros ruha fontossága

A motoros ruha milyen sérülésektől menthet meg?

motoros-ruhazat

 


A motorozáshoz elengedhetetlen darab a bukósisak és a megfelelő ruházat. Bár az utóbbi viseletének hiánya miatt nem büntetnek meg, mégis ahhoz, hogy biztonságban érezhesd magad a motoron, szükséges védőruhát viselned.

Sokan olyan megfontolásból nem viselnek védőruhát, mert azt gondolják,”biztoskezűek”, vagy „ez csak egy robogó”esetleg, hogy „egy 10 perces távra szaladnak el”, és nincs szükség rá, de sajnos karambolok ilyen rövid úton és rutinos sofőrökkel is történnek, noha nem biztos, hogy a saját hibájukból következik be.

Egy 5 évig tartó kutatásból kiderült, hogy a robogóval történt balesetek, az összes motorszerencsétlenségeknek a 76%-át teszi ki, ami megdöbbentően magas arány, ennek fényében rögtön világossá válik, hogy miért is fontos robogón a védőruha használata.

A motoros ruha haszna


A motoros ruha alapvetően a bőrödet védi a csúszás közben keletkezett sérülésektől, a benne lévő protektorok segítségével pedig komoly esés után is megúszhatod kisebb-nagyobb zúzódásokkal törések helyett.

Egy védőruha nélkül történt esés után, a testedet fedő bőr olyan mértékig tud sérülni, gyakorlatilag leégni, hogy maximum plasztikai műtéttel állítható helyre a károsodás, és az is csak akkor, ha kis felületet érintő traumáról van szó.

Webáruház készítés
cetelem_hu simplepay_hu_v2