Fizetési megoldás

momo_motorosbolt

Momo Motorosbolt, robogó alkatrész, bukósisak, motoros ruházat, robogó szerviz

Automata szivató


ROBOGÓ AUTOMATA SZIVATÓ


Sorrend:

 

prev
12
next

ROBOGÓ AUTOMATA SZIVATÓ

Az automata szívató, az a szerkezet, ami a hidegindításért felel. Egy vagy két csavarral van a karburátorra csavarva és egy elektromos csatlakozó kábellel csatlakozik a robogó elektromos rendszeréhez.

Egy hosszúkás dugattyú van a szívató alján, ami illeszkedik a karburátorban kiképzett furatba. A szívató belsejében egy bimetál patron található, ami a kapott feszültség hatására változtatja a hosszát. Ez a hossz változtatás mozgatja a hengeres dugattyút a karburátorba, így adva plussz üzemanyagot a hideg motornak az induláshoz. 

Ha a szivató dugattyúja rendeltetésszerűen mozog, akkor eltávolodva a szivatóháztól, elzárja a dúsító fúvókát a karburátorban és normál fordulatszámon jár a motor. Ha ellentétesen mozdul a dugattyú, hideg motor esetén, kinyitja a furatot és többlet üzemanyagot biztosít. A motor melegedésével a dugattyú kitolódik és elzárja a furatot ismét.

Ha induláskor nem pörög fel a motor fordulatszáma pár percre és ezután áll vissza alapjáratra, akkor a szívatóval van probléma.

Lehet próbálkozni a szivatón történő állítással ( van amelyik szivató széttekerhető ), a dugattyú eltávolodását befolyásolhatjuk ezzel, de ha nem érünk célt a beavatkozással, akkor ki kell cserélni az alkatrészt.

robogo_automata_szivato_ellenorzese

 


Webáruház készítés