Fizetési megoldás

momo_motorosbolt

Momo Motorosbolt, robogó alkatrész, bukósisak, motoros ruházat, robogó szerviz

Variátor ékszíj


Robogó variátor ékszíj

 

ROBOGÓ ÉKSZÍJ


Sorrend:

 

ROBOGÓ ÉKSZÍJ

A robogózás egy fontos pontja az ékszíj.

Ha már kopott a szélességéből, már nem úgy megy , mint egy gyári szélességü szíjjal.

Ha ráadásul még el is szakad, akkor jön a tolás vagy jobb esetben az autóval / motormentővel történő szállítás.

Minden robogó típusnak megadja a gyár az optimális ékszíj méretét. Ettől eltérni se felfelé, se lefelé nem tanácsos, egyik esetben sem megy rendeltetésszerű menetteljesítménnyel a motorunk.

Használatkor az ékszíj a szélességéből kopik. Ha már nem olyan széles, mint új korában, nem tud annyira felszaladni az ékszíjtárcsa és a vario váltó közötti résben, és a görgők sem futják be a pályájuk maximumát.

Feltétlenül ajánlott ellenőriztetnünk szervizelésenként a szíj állapotát, ha nem akarunk egy éppen elszakadó szíjjú robogón utazni. 

Ha nem vagyunk 100%-ban biztosak a robogó előéletében és a szíjon egy halvány jel is emlékeztethet fáradásnyomra ( kifordítva a bordák között berepedezett, a szíj külső oldala szélén futó szál elválása a szíjtól, felületi sérülés ) mindenképpen javasolt az ékszíj csere. Egy elszakadt szíj csúnya sérüléseket tud okozni, akár a hátsókuplungban, akár az ékszíjtárcsában, de a deklit is eltörheti.

Ékszíj ellenőrzésnél ajánlott a variátorgörgők ellenőrzése is ( mielőtt kárt tennének a variátorban) , ez már nem olyan nagy munka emelett.

Hiába állítja újonnan vásárolt robogónkról az eladó, hogy szervizelt, átnézett, messziről jött ember azt mond amit akar!

Mindenki csak abban lehet biztos , amit ő maga csináltat!


Webáruház készítés