Fizetési megoldás

momo_motorosbolt

Momo Motorosbolt, robogó alkatrész, bukósisak, motoros ruházat, robogó szerviz

Töltő és tartozék

Fő kategória >Akkumulátorok >Töltő és tartozék

motorkerekpar_akkumulator_tolto

MOTORKERÉKPÁR / ROBOGÓ AKKUMULÁTOR TÖLTŐ 


Sorrend:


 MOTORKERÉKPÁR / ROBOGÓ AKKUMULÁTOR TÖLTŐ 

Motorkerékpár akkumulátor töltésről általánosságban

1. Ellenőrizzük a folyadék szintet. Ha nem éri el az előírt szintet, desztillált vízzel töltsük fel ( nem savval! ) Zárt rendszerű akkumulátort nem szabad felnyitni. Ha belenézve úgyis tűnik, nincs benne semmi folyadék, van benne, a cellák között zselés formában.

2. Mikor kell tölteni egy robogó akkut?
Amennyiben hosszabb ( pár hetes vagy hosszabb idejű állás után ) semmi életjelet nem mutat az akkumulátor és megtudjuk mérni a feszültséget, 7 volt alatt felejtsük el, hogy bárminemű töltésnek értelme van. Ha valami erő dereng az aksiban ( index, duda működget ), akkor lehet értelme a töltésnek.

Robogó esetén berúgókarral beindíthatjuk és a motornak biztosítania kell ( nem alapjáraton használva! ) annyi töltést, hogy életre keljen az akkumulátor.3. Ha a töltővel való töltésnél maradunk, ajánlott un. csepptöltőt / inteligenstöltőt alkalmazni. Ez az eszköz nem túlzottan nagy áramerősséggel tölti az akkumulátort. A  javasolt töltési idő és erősség az akkumulátoron szerepel. Általában 0,4 Amperrel 5-10 órán keresztül.

4. Télen is ajánlott pár hetente beindítani a motort ( ha nem használunk akkumulátortöltőt ), hogy megmozgassa a savat az aksiban. Ha csak melegben tartjuk, nulla gondoskodással, az nem elég, ne csodálkozzunk tavasszal, hogy meghalt az akkumulátorunk.

 


Webáruház készítés