Robogó vs. autó


Ha van B kategóriás jogosítványunk próbáljunk meg visszaemlékezni, mi volt az, amit a legnehezebb volt betartani! Az oktató valószínűleg csúnyán csóválta a fejét, mikor kettes helyett négyest kapcsoltunk, és úgy váltottunk, hogy még nem vettük le teljesen a lábunkat a gázról ezért felbőgött a motor. Ugye, hogy rémlik valami? Az a fránya váltás, ami az idő múlásával teljesen automatikussá válik, majd észre sem vesszük, és annyira könnyeden fog menni, hogy már csak arra eszmélünk rá, hogy A-ból eljutottunk B-be, és közben zenét hallgattunk, beszélgettünk az autóban ülőkkel, és a váltás olyan természetes volt, hogy tudomást sem vettünk róla. Ez azonban sok-sok kilométer levezetése után alakul csak ki, addig viszont folyton leköti a figyelmünket a mechanizmusa. Mindezt összegezve bátran kijelenthetjük, hogy az egyik legelőnyösebb tulajdonsága a robogónak az autóval szemben, hogy nem kell vele váltani!

 


Főleg városi környezetben jelent hatalmas előnyt kétkerekű járgányunk. A kerékpárnál ugye egyértelműen gyorsabb, akárcsak az autó, viszont az autónál meg kisebb, szóval méret és gyorsaság szempontjából biztosan nyert ügyünk van robogóval.

 


Fenntartási költsége is jelentősen olcsóbb, mint egy autóé, és városi környezetben, pl.: dugóban is egérutat nyerhetünk, ha két keréken utazunk.

 


Motorral biztos mindig találni fogsz helyet magadnak parkolásra.

 


 

 


 


 

 


Az autó esetében véd minket a karosszéria legyen szó esőről, hóról vagy éppen tikkasztó melegről. Nem ér közvetlen szél, és nyáron a pirosnál állni néhány percet nyakig beöltözve a motoron, - mert nyáron is be kell - igen kellemetlen tud lenni, az autóban pedig csak elég bekapcsolni a légkondit. Természetesen nem csak az időjárási viszontagságoktól véd minket az autó burkolata. Nagy sebességgel történő karambolnál, majdnem hogy mindegy, hogy autóban ülünk vagy motoron, de kisebb koccanásnál, ha autóban ülünk, maximum a lökhárítónk lesz az ami sérül, motoron viszont majdnem biztos, hogy szerezni fogunk egy-két kék foltot, mivel ott nem véd minket karosszéria.

 


Ami egyértelmű hátrányt jelent a robogó esetében kerékpárral vagy autóval szemben az az öltözködés. Ha biztonságba szeretnénk tudni magunkat, ez egy nagyon fontos mozzanata lesz minden indulásunknak, amire jobb esetben is számolnunk kell 3-4 percet pluszba, illetve nem megfelelő ruha választásánál a bosszankodás sem fog elmaradni. Ha azonban nem szeretnél belefutni ilyen problémába, akkor böngészd át oldalunkat, ahol igyekszünk mindenféle hasznos tanáccsal ellátni a ruhaválasztással kapcsolatosan, hogy a motorozás ne válljon kényelmetlenné. 

 
 

 


 

 

Webáruház készítés